Goodyear-ova tehnologija SoundComfort izabrana za proizvod godine

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

26. februar 2019.
(PRobjave) - Goodyear-ova tehnologija SoundComfort izabrana za proizvod godine

Belgijski i holandski potrošači, u najobimnijem istraživanju proizvodnih inovacija na svetu koje izvodi kompanija Nielsen, za "Proizvod 2019. godine", izglasali su Goodyear-ovu tehnologiju SoundComfort za smanjivanje buke.

Dolaskom električnih i hibridnih vozila automobilski motori postaju sve više tihi, pa su pneumatici čest izvor buke na vozilu. Zbog toga se Goodyear u svojim inovacijama skoncentrisao i na smanjivanje buke koja dolazi od pneumatika i razvio je inovativnu tehnologiju SoundComfort.

Pneumatik sa Goodyear-ovom tehnologijom SoundComfort ima na unutrašnjem delu element od napredne poliuretanske pene koja smanjuje vibracije vazduha i obezbeđuje smanjenje do polovine, odnosno do 4 decibela niži nivo buke u unutrašnjosti automobila*. Upotrebljena pena je istovremeno dovoljno laka da ne utiče na performanse, broj pređenih kilometara ili brzinu vozila. Tehnologija SoundComfort tako omogućava tišu i prijatniju vožnju, jer vozač i njegovi saputnici mogu više da uživaju u muzici ili razgovoru.

U istraživanju, koje je vršila kompanija Nielsen za istraživanje tržišta i potrošača, učestvovalo je pet hiljada Belgijanaca i Holanđana. Radi se o najobimnijem istraživanju na svetu kojim se dobija mišljenje potrošača o inovacijama na području proizvoda.


* Testovi performansi i smanjenja buke automobila vršeni su februara 2018, januara 2018, novembra 2017. i oktobra 2011. Na testiranju vršenom na stazi za merenje buke u GIC*L korišćeni su pneumatici 245/40R18 na vozilu Audi A8.

Извор[уреди]Bookmark-new.svg