Glumci Ateljea odustali od štrajka

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. septembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Glumci beogradskog pozorišta "Atelje 212", nezadovoljni svojom upravom, neće 1. oktobra stupiti u štrajk, kako su ranije najavili, saopštila je u ponedeljak Gradska uprava Beograda.

Glumci tog pozorišta razgovarali su sa gradonačelnikom Draganom Đilasom i prihvatili da Gradski sekretarijat za kulturu formira telo koje će do kraja oktobra analizirati stanje u "Ateljeu 212" i predložiti rešenje gradskim vlastima.

Tako će se i dalje sve predstave sa repertoara "Ateljea 212" igrati na obe scene tog pozorišta u već najavljenim terminima, ističe se u saopštenju.

Štrajkački odbor "Ateljea 212" je prošlog ponedeljka organizovao jednočasovni štrajk upozorenja, zahtevajući smenjivanje upravnika tog pozorišta Kokana Mladenovića.

Štrajkački odbor to zahteva zbog poremećenih odnosa i ugrožavanja ličnog i umetičkog integriteta, a smenjivanje Mladenovića je zatraženo i zbog negativnog nalaza budžetske inspekcije i zbog nepravilnosti u radu "Ateljea 212".

Upravnik Mladenović izjavio je da neće podneti ostavku na tu funkciju, na kojoj insistiraju nezadovoljni glumci "Ateljea 211".


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg