Garancija kredita za Fijat automobile

Извор: Викиновости


2. јун 2011.
BEOGRAD, 2. juna 2011. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je u četvrtak predloge zakona o potvrđivanju ugovora o garanciji dva kredita vredna 200 miliona evra za proširenje kapaciteta fabrike Fijat automobili Srbija u Kragujevcu.

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović rekao je na konferenciji za novinare da kredite daje Evropska investiciona banka, od kojih je jedan vredan 150 miliona evra, a drugi 50 miliona evra.

"Reč je o kreditiranju projekata koji se odnose na razvoj postojeće fabrike automobila u Kragujevcu i pripremu građevinskog zemljišta za izgradnju novih pogona za izradu plastičnih komponenti", rekao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima krediti su namenjeni rekonstrukciji, prenošenju i uvozu novih tehnologija za unapređenje procesa rada u proizvodnim programima, kao i povećanju efikasnosti kako bi se ubuduće u zajednickoj fabrici italijanskog Fijata i Vlade Srbije proizvodilo 200.000 automobila, umesto 30.000.

Mihajlović je rekao da će se deo novca koristiti i za razvoj novog tipa automobila "kompakt" klase, koji će se sklapati u Srbiji.


Извор[уреди]