Ganić: Iz Londona se vraćamo kao pobednici

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

28. јул 2010.
SARAJEVO, 28. jula 2010. (Beta) - Član nekadašnjeg ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić izjavio je da se iz Londona vraća sa potvrdom da je Srbija izvršila agresiju na BiH i ocenom britanskog suda da je proces koji protiv njega vodi srpsko pravosuđe, politički montiran.

"Ovih pet meseci borbe nije bilo uzalud. Vraćamo se sa dva rezultata - jedan je da donosimo dokumenaciju koja je usvojena, da je na BiH izvršena agresija... Druga stvar, ustanovilo se da je proces koji je vodjen protiv mene politički montiran. Srbija je zloupotrebila britansko pravosuđe, napravila je jedan međunarodni presedan, da ne kažem kriminal", rekao je Ganić novinarima po dolasku na sarajevski aerodrom.

Navodeći da je država BiH "i dalje ranjiva" i da je njegovim hapšenjem u Londonu izvršen udar na BiH, "baš kao što je to bilo 2. i 3. maja 1992. godine", on je ocenio da se u BiH vraća kao pobednik.

Ganića je na izlasku iz sarajevskog aerodroma dočekala velika grupa ljudi koji su uzvikivali "Bosna, Bosna" i "Pobeda".

On je u Sarajevo stigao iz Istambula u koji je otputovao nakon što je londonski sud juče odlučio da neće biti izručen Srbiji, koja ga tereti za ratni zločin nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u maju 1992. godine.


Извор[уреди]