Funkcioneri vode kampanju protiv Razvojne banke

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. novembar 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) Predsednik Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine (RBV) Goran Kostić optužio je u petak najviše državne funkcionere u Srbiji da vode kampanju protiv te banke.

Kostić je na konferenciji za novinare u sedištu banke rekao da ne stoje argumenti koji se poslednjih dana plasiraju u javnosti, niti je tačan podataka o lošim plasmanim RBV.

„Niko u javnosti nije naveo da je to deo nasleđa Metals banke, preduzeća u restukturiranju u kojima su poništene privatizacije i imovine oduzete od izvršilaca krivičnih dela. Sve se to, svesno ili nesvesno, namerno ili nenamerno, izostavlja“, rekao je Kostić.

Kostić je pozvao predsednika Vlade Srbije Ivicu Dačića da ubrza okončanje istrage iz poslovanja Metals banke, jer bi to mnogo pomoglo RBV i stavilo tačku na spekulacije o poslovanju banke.

„RBV nije povezana s poslovanjem Metals banke, ali smo jako zainteresovani da se sazna konačne istina i okonča proces, jer će nam to omogućiti da naplatimo ogroman deo potraživanja“, rekao je on.

Predsednik Izvršnog odbora RBV je rekao da je nezabeležen slučaj u svetskoj istoriji bankarstva da ministar - kao sada u Skupštini Srbije - čita listu klijenata i visinu njihovih depozita što je za posledicu imalo ogromne napore zaposlenih u RBV da te klijente zadrže.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg