Пређи на садржај

Funkcioneri sa više funkcija krše zakon

Извор: Викиновости6. април 2010.
BEOGRAD, 6. aprila 2010. (Beta) - Funkcioneri koji se do 1. aprila nisu izjasnili koju će funkciju obavljati prekršili su zakon i ne mogu od Agencije za borbu protiv korupcije tražiti saglasnost za obavljanje više funkcija, izjavila je u utorak direktorka Agencije Zorana Marković.

Zorana Marković je agenciji Beta rekla da će protiv njih biti pokrenut postupak, kao i da je krajnja mera koju Agencija može da primeni podnošenje prekršajne prijave. "Svi oni koji se do 1. aprila nisu izjasnili su povredili zakon i Agencija će ih obavestiti o tome i pozvati ih da se izjasne ili da dostave kopiju ostavke", rekla je Marković.

Agencija za borbu protiv korupcije može od institucije koja je postavila funkcionera da zahteva da ga razreši, rekla je Marković i dodala da se, ako se to ne dogodi, nakon 90 dana podnose prekršajne prijave i protiv tih funkcionera i protiv odgovornih u tim institucijama. Marković je dodala da je u toku obrada 1.500 podnesaka koje je dobila Agencija posle čega će biti poznato da li se među njima nalaze i obaveštenja pojedinih funkcionera o tome koju će funkciju nastaviti da obavljaju.


Извор[уреди]