Fratini: Vrata EU otvorena za Srbiju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


30. januar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Budućnost Srbije je u Evropskoj uniji i politička ponuda Brisela Beogradu znači da su joj vrata Unije otvorena, ali je na građanima Srbije da odluče da li će je prihvatiti, rekao je u sredu evropski komesar za pravdu Franko Fratini.

Fratini je nakon razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem rekao novinarima da se u političkom sporazumu koji je EU ponudila Srbiji po prvi put pominje njeno članstvo u Uniji i da je iza toga stalo svih 27 članica.

Tadić je istakao da je "Srbija, braneći svoj integritet, čvrsto privržena evropskoj budućnosti" i dodao da gaji "veliki optimizam u pogledu evropske budućnosti Srbije", koja pre svega treba da donese dobrobit građanima.

Evropski komesar pravde je rekao da vrlo ceni posvećenost Tadića evropskim integracijama. Tadić i Fratini su pozdravili početak pregovora EU i Srbije o viznom režimu, koji bi trebalo da dovedu do potpunog ukidanja viza za građane Srbije, što bi, kako je rekao evropski komesar, moglo već da se desi 2009. godine, pošto se ispune uslovi.

Извор[уреди]