Пређи на садржај

Francuzi najgori turisti

Извор: Викиновости


10. јул 2009.
London-  (Beta) Francuzi su najgori turisti na svetu, pošto su škrti, nepristojni i slabo poznaju strane jezike, pokazalo je jedno istraživanje. U studiji turističke kompanije Ekspedia, zaposleni u 4.500 hotela rangirali su turiste na osnovu njihovog ponašanja, objavljuje BBC News.

Treću godinu za redom, najbolji turisti su Japanci, pošto su uredni, ljubazni i nemaju primedaba. Francuski putnici su na trećem mestu po eleganciji, diksreciji i urednosti. Ipak, najmanje su spremni da nauče novi jezik, za razliku od Amerikanaca koji najlakše progutaju ponos i naruče picu, baget ili paelju na lokalnom jeziku. Deset zemalja iz kojih dolaze najbolji turisti su Japan, Velika Britanija, Kanada, Nemačka, Švajcarska, Holandija, Australija, Švedska, SAD i Danska.

Amerikanci su najbolji kada je reč o darežljivosti, pošto najviše troše i ostavljaju najveće napojnice. Ipak, stanovnici SAD loše su prošli kada je reč o urednosti, mirnoći, primedbama i oblačenju. Britanci su na drugom mestu u sveukupnom ponašanju, ljubaznosti, mirnoći i eleganciji. Francuski rivali za titulu "najgorih turista", Španci i Grci, na dnu su liste u skoro svakoj kategoriji.


Извор

[уреди]