Пређи на садржај

Fotografija Radovana Karadžića snimljena u pritvoru

Извор: Викиновости


31. jul 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Advokat Svetozar Vujačić izjavio je u petak da su fotografije njegovog branjenika Radovana Karadžića koje su objavljene u domaćoj i svetskoj štampi autentične i da su snimljene 24. jula u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda.

Vujačić je agenciji Beta rekao da su fotografije nastale trećeg dana njegovog boravka u pritvoru, kada je obrijan i ošišan i dodao da je njih snimio "neko iz suda". "Taj ko ih je snimio je zloupotrebio službeni položaj", rekao je on dodajući da je siguran da je reč o nekome ko je imao pristup Karadžiću.

Takođe je kazao i da je taj neko "uzeo velike pare" za tu sliku jer su i njemu neki mediji, čak i strani, nudili dosta novca da proda fotografiju na kojoj se vidi Karadžić nakon što je ošišan i obrijan.

Komentarišući saopštenje Uprave za izvršenje zavodskih sankcija da fotografija nije snimljena u prostorijama za koje su bili nadležni pripadnici službe obezbeđenja Okružnog zatvora u Beogradu, Vujačić je rekao da je ona snimljena u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u kojoj je Karadzić bio smešten pre izručenja Tribunalu.

Извор[уреди]