Forbs: Opra Vinfri najmoćnija slavna ličnost

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

29. јун 2010.
NJUJORK, 29. juna 2010. (Beta-AFP) - Američka televizijska autorka Opra Vinfri je najmoćnija slavna ličnost na svetu a zaradila je prošle godine 315 miliona dolara, po proceni časopisa Forbs (Forbes).

Opra Vinfri (56), koja će iduće godine pokrenuti sopstvenu TV mrežu, četvrti put je na vrhu godišnje liste Forbsa. Prošle godine ona je bila na drugom mestu, dok je na prvom mestu bila glumica Andželina Džoli koja je sada na 18. mestu. Na listi za 2010. drugo mesto zauzela je Bijonse Nouls, a treće sineasta Džejms Kameron. Pevačica je zaradila 87 miliona dolara a režiser "Avatara" 210 miliona dolara, ali po kriterijumima časopisa on je manje moćan od nje.

Ekstravagantna pevačica Lejdi Gaga, debitantkinja na listi, našla se na četvrtom mestu, na petom je "kralj" golfa Tajger Vuds a ne šestom još jedna pevačica, Britni Spirs. Pop zvezda Madona pala je sa prošlogodišnjeg trećeg mesta na deseto. Među prvih deset na Forbsovoj listi skoro svi su Amerikanci, izuzev Kamerona koji je Kanađanin i irskih rokera "U2" koji su se plasirali na sedmo mesto.


Извор[уреди]