Finska spremna da pomogne Srbiji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу25. јануар 2010.
BEOGRAD, 25. januara 2010. (Beta) - Finski parlamentarci poručili su u ponedeljak u Beogradu srpskim kolegama da je Finska spremna da pruži podršku Srbiji u procesu evropskih integracija, borbi protiv korupcije, zaštiti životne sredine i unapređenju zdravstva i obrazovavanja, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Finski parlamentarci, koje je predvodio predsednik Velikog odbora Parlamenta Finske Erki Tuomioja, u razgovoru sa članovima Odbora za evropske ingtegracije Skupštine Srbije ukazali su na činjenicu da je Slovenija koristila njihov model tokom priprema za pristupanje EU.

Tokom susreta sa predsednicom Narodne skupštine Srbije, Slavica Djukic-Dejanović obavestila je goste iz Finske da je srpski parlament u sadašnjem sazivu usvojio 298 zakona i 96 drugih akata, sa ciljem usklađivanja srpskog zakonodavstva sa evropskim.

Finska delegacija posebno se interesovala za ono što je učinjeno na zakonodavnom planu, ali i sa aspekta nadzorne funkcije parlamenta, kao i regulisanja prava nacionalnih manjina u Srbiji.


Извор[уреди]