Filmu Up in the Air četiri nagrade odbora kritičara

Извор: Викиновости


4. децембар 2009.
Njujork-  (Beta-AP) Film "Up in the Air" proglašen je za najbolje ostvarenje godine, po izboru američkog Nacionalnog odbora kritičara, udruženja koje okuplja istoričare filma, studente i stručnjake za obrazovanje.

"Up in the Air" u režiji Džejsona Rajtmana koji je režirao i "Džuno" i "Hvala što pušite", dobio je ukupno četiri nagrade. Džordž Kluni, koji u filmu igra stručnjaka za otpuštanje ljudi sa posla, proglašen je za najboljeg glumca. Kluni deli nagradu sa Morganom Frimenom koji u filmu "Invictus" glumi Nelsona Mandelu.

"Up in the Air" doneo je nagradu i Ani Kendrik za najbolju epizodnu ulogu i Rajtmanu i Šeldonu Tarneru za adaptirani scenario. Nagradu za režiju dobio je Klint Istvud za "Invictus", a braći Itanu i Džoelu Koenu pripala je nagrada za najbolji originalni scenario za crnu komediju "A Serious Man".

Keri Maligan je proglašena za najbolju glumicu, za ulogu u ostvarenju "An Education" dok je nagrada za mušku epizodnu ulogu pripala Vudiju Harelsonu za film "The Mešenger'. Nacionalni odbor kritičara, koji postoji od 1909. godin, nagrade će uručiti na gala ceremoniji 12. januara u Njujorku.


Извор[уреди]