Filmu Precious šest nagrada NAACP imidž

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу27. фебруар 2010.
LOS ANĐELES, 27. februara 2010. (Beta-AP) - Film "Precious" dobio je šest nagrada NAACP imidž, na svečanoj dodeli priznanja koja se dodeljuju najuspešnijim pripadnicima crnačke zajednice u svetu zabave.

Film "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire" je, pored ostalog, nagrađen u kategorijama najbolji film i najbolje ostvarenje snimljeno u nezavisnoj produkciji. Gabore Sidibe proglašena je za najbolju glumicu, a Mo'Nik je nagrađena za epizodnu ulogu, za film "Precious". Nagrade su dobili i režiser tog filma, Li Danijels, kao i njegov scenarista Džefri Flečer. Za najboljeg glumca proglašen je Morgan Friman, za film "Nepobedivi".

Što se televizije tiče, za najbolju komičnu seriju proglašena je serija "Tyler Perry's House of Payne". Kuba Guding mlađi dobio je nagradu za najboljeg glumca u drami, za film "Gifted Hands", koji je pobedio i u kategoriji najbolja glumica u drami (Kimberli Elis). Delroj Lindo i S. Epata Merkson nagrađeni su za epizodne uloge u seriji "Red i zakon". Za najbolje pevače proglašeni su Maksvel i Meri Džej Blajdž, a za najbolju grupu "Blek Ajd Piz". Vitni Hjuston nagrađena je za najbolji spot, za pesmu "I Look To You".


Извор[уреди]