Filmski festival pod vedrim nebom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. август 2011.
GORNJI MILANOVAC, 12. avgusta 2011. (Beta) - Trodnevni filmski festival pod nazivom "Srpski Holivud" počinje u petak uveče na brdu Straževica na obroncima planine Rudnik, a projekcije će biti organizovane pod vedrim nebom.

Organizator manifestacije je filmski amater Ivan Jakovljević (30) koji je od plate u Rudniku olova i cinka na obronak planine postavio ćirilično-latinični natpis visine četiri metra od nerđajućeg materijala "Srpski Holywood".

Jakovljević je agenciji Beta rekao da je iz natpisa koji je vidljiv sa Ibarske magistrale iz pravca Beograda, u originalu na engleskom jeziku, namerno izbacio jedno "l".

"To sam uradio da se 'Ameri' ne bi žalili da im kradem autorska prava, a to je aluzija na ono brdo iznad Los Anđelesa i filmski grad koji je simbol svetske filmske umetnosti", rekao je Jakovljević.

On ističe da natpis "Srpski Holivud" koji sa znatiželjom posmatraju putnici sa Ibarske magistrale, spomenik filmu i njegov skroman poklon Srbiji, u čemu je dobio podršku profesionalnih umetnika i kulturnih institucija.

Dedelje, biće prikazano 12 domaćih filmova, a u nedelju u popodne biće proglašen pobednik.


Извор[уреди]