Filmski festival Liffe od 21. do 25. septembra

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. avgust 2012.
Leskovac/ Srbija (Beta) Peti leskovački internacionalni filmski festival (Liffe) biće održan od 21. do 25. septembra, sa novim konceptom, na kome će u takmičarskom delu biti prikazano 12 filmova iz zemalja bivše Jugoslavije, saopštili su u sredu organizatori.

Organizatori festivala - umetnički direktor Lajfa reditelj Drako Bajić i predsednik organizacionog odbora Dragan Jović iz lokalnog Kulturnog centra, najavili su novi koncept festivala koji će, kako očekuju, privući više gledalaca.

"Novim konceptom želimo da ceo Leskovac bude grad bioskop. Ne treba sedeti i čekati gledaoce već treba doći kod njih", kazao je Bajić.

Novina je u tome što će se filmske projekcije, odnosno, filmovi koji ne učestvuju u takmičarskom delu, prikazivati na nekoliko mesta u gradu, a njima će prisustvovati i njihovi autori koji će uspostaviti dijalog sa publikom.

Za sada su poznate tri lokacije: plato u sajamskom kompleksu, centralni gradski park i prostor ispred robne kuće, gde će biti organizovano gledanje filma iz automobila.

Organizatori nisu naveli koje će filmove Leskovčani moći da vide, ali su objasnili da neće biti stariji od dve godine.

Na Lajfu se dodeljuju tri nagrade - za režiju i gran pri "Živojin Pavlović", i dve nagrade najboljim glumcima.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg