Пређи на садржај

Film o Rodžeru Kormanu

Извор: Викиновости


15. септембар 2010.

Los Anđeles / SAD (Beta) Američki režiser Džo Dante otkrio je da se udružio sa Kolinom Fertom da snime biografski film o legendarnom režiseru B filmova Rodžeru Kormanu, dobitniku počasnog Oskara za celokupnu karijeru.

Dante, režiser Gremlina, koji je karijeru počeo radeći sa Kormanom, izjavio je da će okosnica filma biti vezana za snimanje Kormanove drame The Trip iz 1967, objavio je u sredu sajt didžital spaj koji prati šou biznis. Rodžer je sjajan tip. Imam projekat o njemu pod nazivom The Man With The Kaleidoscope Eyes about Roger Corman making The Trip koji će biti komedija, objasnio je Dante. Kolin Fert želi da igra Rodžera, pa sada tražimo finansijere, dodao je Dante.

Film The Trip, čiji je scenario napisao Džek Nikolson je priča o režiseru TV reklama (Piter Fonda koji se drogira LSD-jem u vreme dok se razvodi. Poznato je da su, pripremajući se za snimanje tog filma, Korman, Nikolson, Fonda i Denis Hoper svi probali LSD. The Trip je bio i preteča Hoperovih Golih u sedlu iz 1969. u kojem su glavne uloge igrali Fonda i Nikolson.


Извор[уреди]