Пређи на садржај

Film Vong Kar Vaja otvara Berlinski filmski festival

Извор: Викиновости


19. decembar 2012.
Berlin/ Nemačka (Beta) - Najnoviji film hongkonškog reditelja Vong Kar-vaja „The Grandmaster“, kostimirana drama o životu legendarnog kung fu majstora Ipa Mana, otvoriće 63. Berlinski filmski festival, objavljeno je na vebsajtu festivala.

Vong Kar-vaj je takođe i predsednik žirija ovogodišnjeg festivala i njegov film se prikazuje u zvaničnoj selekciji, ali van konkurencije, navodi se u saopštenju.

„Zaista sam počastvovan pozivom Ditera (Koslika, direktora festivala) da moj film „The Grandmaster“ učestvuje na 63. Berlinalu i otvori taj festival“, rekao je reditelj.

„To je projekat iz snova na kome sam radio mnogo godina i zaista sam srećan da mogu da ga predstavim u Berlinu. Već sam bio vrlo nestrpljiv da se vratim u Berlin kao predsednik međunarodnog žirija, a to što će još „The Grandmaster“ biti prikazan čini sve još posebnijim“, dodao je on.

Ovo će biti međunarodna premijera filma u kome između ostalih igraju glumac Toni Leung („Raspoloženi za ljubav“) i glumica Gong Li („Zbogom moja konkubino“ i „Pritajeni tigar, skriveni zmaj“). Film će se u bioskopima u Kini prikazivati od 8. januara.

Na Berlinskom festivalu 2012. nagradu Zlatni medved dobio je film braće Tavijani „Cesare deve morire“, slobodna adaptacija Šekspirovog „Julija Cezara“.

Izvor[уреди]