Festival Mikser na novoj lokaciji - u Savamali

Извор: Викиновости


21. септембар 2011.
BEOGRAD, 21. septembra 2011. (Beta) - Regionalni Mikser festival 2012. biće održan od 25. maja do 2. juna na novoj lokaciji - na obali Save ispod Brankovog mosta u centru Beograda, u ulicama i napuštenim industrijskim objektima Savamale.

U tom periodu najveći regionalni festival kreativnosti i inovativosti održaće se na više od 50 lokacija u Savamali.

"Prepoznajući pionirski poduhvat kulturne revitalizacije ovog istorijskog, nepravedno zaboravljenog i zapuštenog dela grada koji su započeli Kulturni centar Grad, Opština Savski Venac, klub Mladost, Fakultet za medije i komunikaciju i drugi, Mikser festival pridružuje se naporima da Savamala povrati nekadašnji status kulturnog i društvenog epicentra grada", navodi se u saopštenju uprave festivala.

Dodaje se da je dobra vest za poklonike Miksera i to da će njegovo trajanje biti produženo sa dosadašnjih pet na devet dana.

Kreativni tim Miksera će usmeriti sve svoje aktivnosti ka urbanoj revitalizaciji Savamale, koja ima, kako se dodaje, potencijal da postane evropska turistička destinacija, poput milanske zone Tortone koju tokom Milanskog sajma dizajna poseti više do 100.000 ljudi iz celog sveta ili njujorške Trajbeke u koju filmski festival Trajbeka (Tribeca Film Festival) svake godine privuče 200.000 posetilaca.

Mikser je prošle godine posetilo 60.000 ljudi, a na njemu je bilo 1.500 učesnika iz zemlje, regiona i sveta. Televizijska mreža Si-En-En (CNN) je u udarnom terminu prikazala reportažu o festivalu kao najvećem sajmu kreativne industrije u regionu.

Извор[уреди]