Fejt nou mor svirao pred više desetina hiljada ljudi

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

12. јул 2010.
NOVI SAD, 12. jula 2010. (Beta) - Američki sastav Fejt nou mor (Faith no More) nastupio je u nedelju uveče na glavnoj bini Egzit (Exit) festivala u Novom Sadu pred više desetina hiljada ljudi, a svoj nastup simbolično su počeli pesmom "Rijunajted" (Reunited), što u prevodu znači ponovo okupljeni.

Tokom nastupa bend je izveo sve velike hitove iz svih delova svoje duge karijere, tako da su fanovi benda mogli čuti i "Epic", zatim "King for a dej" (King for a Day), "Kafein" (Caffeine), "Bi agresiv" (Be Aggrešive) i veliki hit "Evidens" (Evidence).

Na veliko iznenađenje i oduševljenje mnogobrojne publike na Mejn stejdžu (Main Stage), bend je odsvirao i narodnu pesmu "Hajde, Jano", i to dva puta, a devojka iz publike pomogla je Majk Patonu na bini da nauči da igra kolo.

Nakon nezaboravnog nastupa Fejt nou mora na prepun Mejn stejdž izašao je di džej dvojac Kemikal braders (The Ćemical Brothers). Na glavnoj bini sinoć je nastupio i Pendjulum (Pendulum).

Poslednje večeri Egzita na Fjužn bini, između ostalih nastupili su i bend Bonaparte, zatim Džamejka (Jamajca) i Bambi molesters, a binu su za ovu godinu u 3.30 ujutru zatvorili novosađani Ritam nereda. Za kraj su na najvećoj elektronskoj bini festivala, Dens areni, nastupili Kristal kesls (Crystal Castles), Bizi pi (Busy P), Sebastian i Ej trek (A Track).

U ranim jutarnjim časovima, od 7.30, na istoj bini najistrajnijim posetiocima festivala muziku su puštali svi di džejevi zajedno.

Tokom poslednje večeri festivala za ljubitelje fudbala bio je organizovan prenos finalne utakmice Svetskog prvenstva na nekoliko bina, a najveći broj okupio se na Rege bini, gde su u većini bili posetioci iz Holandije i gde se najžešće navijalo.

Egzit festival počeo je 8. jula, a završen je danas, poslednjim jutarnjim nastupima. U toku četiri dana na 20 bina nastupilo je oko 600 izvođača iz Srbije i celog sveta, a posetiocima je svoj rad predstavilo oko 50 organizacija civilnog društva.


Извор[уреди]