Пређи на садржај

Fedor Bondarčuk snima film o bici kod Staljingrada

Извор: Викиновости


17. мај 2011.
MOSKVA, 17. maja 2011. (Beta-AFP) - Ruski režiser Fedor Bondarčuk snimiće novi film o bici kod Staljingrada, povodom 70 godina od sukoba koji se u Rusiji slavi kao događaj koji je spasio Evropu od nacizma.

O detaljima finansiranja ambicioznog filmskog projekta "još se vode pregovori", kazao je Bondarčuk agenciji RIA Novosti, koja navodi da će budžet filma biti 30 miliona dolara. Ruska državna banka VTB uložiće 20 miliona dolara u film, kazao je dnevniku Vedomosti njen direktor Andrej Kostin. Taj list navodi da će šest miliona dolara izdvojiti Fond za podršku filmu, koji od osnivanja 2009. pruža podršku snimanju "patriotskih" filmova.

U bivšem ŠSR-u snimljen je veliki broj filmova o Drugom svetskom ratu, u kojem je poginulo više od 25 miliona ljudi iz te zemlje. Fedor Bondarčuk je sin jednog od najpoznatijih režisera iz sovjetskog doba Sergeja Bondarčuka, koji je i autor četvorodelne adaptacije romana "Rat i mir" Lava Tolstoja. Pristalica je stranke Jedinstvena Rusija premijera Vladimira Putina.


Извор[уреди]