FSS će se žaliti ako je odluka nepovoljna

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. септембар 2011.
Београд-  (Beta) - Fudbalski savez Srbije još nije dobio prvostepenu odluku Arbitražnog suda u sportu iz Lozane u vezi sa sporom sa bivšim selektorom Radomirom Antićem, ali je najavio da će se žaliti ako je odluka nepovoljna.

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić dobio je, prema pisanju medija, spor protiv Fudbalskog saveza Srbije pred Sportskim sudom u Lozani jer je Savez odbio da mu isplati dva miliona evra nakon raskida ugovora.

FSS je saopštio da odluku suda nije dobio, da će se žaliti ako je nepovoljna, ali i da veruje da će „civilni sud u Švajcarskoj uvažiti njegove argumente“.

„Svakako, kraj ovog spora, kao i ostalih sporova sa Radomirom Antićem je daleko“, kaže se u saopštenju FSS.

Antić je smenjen sa mesta selektora u septembru 2010. godine. Kao razlog za otkaz, Fudbalski savez Srbije naveo je da Antić nije mogao da vrši funkciju selektora, pošto ga je Fifa suspendovala na četiri utakmice.

Posle otkaza, Antić je tražio od Saveza dva miliona evra, na osnovu ugovora čiji je rok važenja bio do 2012. godine. Fudbalski savez Srbije tvrdio je da je ugovor raskinut zakonito i da Antiću ne duguje ništa.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg