FIBA se izvinjava zbog greške

Извор: Викиновости


2. јун 2011.
Београд-  (Beta) - Predsednik Svetske košarkaške federacije (FIBA) Ivan Menini izvinio se u četvrtak u Beogradu zbog sudijske greške u polufinalu Svetskog prvenstva u Turskoj prošle godine, ali je pozvao Srbiju da gleda u budućnost.

Menini je posle sastanka sa čelnicima Košarkaškog saveza Srbije u Beogradu pričao novinarima o vezama svetske i nacionalne federacije, ali je izveštače najviše zanimalo njegovo viđenje tog polufinala, u kome je igrač domaće Turske postigao pobedonosni koš iz auta.

„Znao sam da ćemo pričati o tome i dugo sam se spremao za taj odgovor. Pričali smo o tome na bordu FIBA i zaključili smo da su sudije grešile. To se u sportu dešava, pritisak je bio veliki. Izvinjavam se zbog toga, ali to je deo sporta“, rekao je Menini.

Osim tog koša, bilo je još nekoliko propusta, ali je KSS ulagao žalbu zbog toga što je Kerem Tunčeri nagazio liniju pre nego što je šutirao i postigao koš za pobedu od 83:82.

Predsednik FIBA posetio je Beograd i tokom dva dana razgovarao je sa čelnicima KSS-a o budućoj saradnji i jačanju veza domaćeg i svetskog saveza.

Predsednik KSS Dragan Đilas rekao je da je Meniniju predstavljen program novog rukovodstva saveza. „Za nas je vitalno da imamo dobre odnose sa FIBA, a hteli smo da stavimo i tačku na Svetsko prvenstvo u Turskoj. Pričali smo o našim planovima, programu i želji da imamo svoje predstavnike u svim telima FIBA“, rekao je Đilas.

Извор[уреди]