Пређи на садржај

Evropski zakoni kasne zbog opstrukcije u parlamentu

Извор: Викиновости


6. oktobar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Poslanik Evropskog parlamenta Viktor Boštinar i predsednik Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Laslo Varga razgovarali su u ponedeljak u Beogradu o zakonima potrebnim za približavanje Srbije Evropskoj uniji.

Varga je na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine rekao da je gosta upoznao sa poteškoćama sa kojima se Skupština Srbije suočava u domenu donošenja zakona potrebnih za približavanje Srbije EU.

On je izrazio nadu da će antikorupcijski zakoni i zakoni potrebni za stavljanje Srbije na belu šengen listu uskoro biti usvojeni i da će prestati opstrukcija parlamenta koja nanosi štetu građanima Srbije.

Boštinar je kazao da je u razgovoru zaključeno da je važno institucionalizovati način saradnje Odbora za evropske integracije i pojedinih članova Evropskog parlamenta zaduženih za evropske integracije. Prema njegovim rečima, potrebno je da Srbija uspostavi veću komunikaciju sa poslanicima Evropskog parlamenta koje bi obaveštavala o napretku ka EU.

Извор

[уреди]