Evropska perspektiva pomaže na putu mira

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


6. септембар 2010.
BEOGRAD, 6. avgust. 2010. (Beta) - Predsednica Narodne Skupštine Slavica Đukić-Dejanović izjavila je u ponedeljak u Beogradu da evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana pomaže tim zemljama i celom regionu da ostanu na putu mira i stabilnosti.

Na otvaranju dvodnevnog zasedanja Komiteta za politička pitanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) u srpskoj Skupštini, Đukić je ocenila i da bi Evropska perspektiva zemalja jugoistočne Evrope donela razvoj i napredak u izgradnji regiona ekonomskog prosperiteta.

Šef delegacije Narodne skupštine pri PS SE Dragoljub Mićunović ocenio je na zasedanju čija je glavna tema "Izgradnja mira u državama bivše Jugoslavije", da bi na putu ka pomirenju naroda tih zemalja pomogla izgradnja novog evropskog identiteta, a da u tome odlučujuću ulogu ima Savet Evrope.

Kako je ukazao, "izgradnja evropskog identiteta u koji bi bile ugrađene vrednosti tolerancije, ravnopravnosti, poštovanja šanse svima, mogao bi da bude ideal" koji bi pomogao u procesu pomirenja.


Извор[уреди]