Evropska banka će dati 1,2 milijarde evra Srbiji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. јун 2009.
Luksemburg-  (Beta) Evropska investiciona banka je spremna da Srbiji odobri 600 miliona evra za izgradnju saobraćajnog koridora 10, takođe 350 miliona evra za podršku malim i srednjim preduzećima i 150 miliona evra za obnovu i nove tehnološke projekte u Srbiji.

Deo sredstava za mala i srednja preduzeća bio bi izdvojen i za prevazilaženje finansijske i ekonomske krize srpskih medija, i to 10 milona za štampane, a 20-30 miliona za elektronske medije, izjavio je danas u Luksemburgu potpredsednik srpske vlade Božidar Đelić posle razgovora s predsednikom Evropske investicione banke Filipom Mejstatom.

Predsednik Mejstat bi u oktobru trebalo da dođe u Beograd da otvori regionalnu kancelariju EIB. Mejstat je saglasan, istakao je Đelić, da se dve rate od po 300 miliona evra odvoje za koridor 10 od Leskovca do Preševa i Niša do Dimitrovgrada. Za podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji bi se odobrili takođe veoma povoljni krediti od ukupno 700 miliona evra. Od toga će EIB dati 350 miliona evra, a komercijalne banke još toliku svotu.


Извор[уреди]