Пређи на садржај

Euleks u petak preuzima Brnjak i Jarinje

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

15. септембар 2011.
Приштина-  (Beta) - Policija i carina Euleksa od petka preuzimaju operativne poslove na prelazima Jarinje i Brnjak, a biće prisutni i kosovski carinski službenici, najavljeno je iz Euleksa.

Euleks je pozvao sve građane da podrže te mere radi „poboljšanja vladavine prava za sve“.

Prelaz Brnjak će biti otvoren za putnički i komercijalni saobraćaj. Uvoz komercijalne robe preko prelaza Brnjak mora da prođe kroz carinski terminal u južnom delu Mitrovice. Prelaz Jarinje biće otvoren samo za putnički saobraćaj i nekomercijalnu robe do uspostavljanja odgovarajuće infrastrukture na prelazu.

Sva komercijalna roba koja podleže plaćanju akciza, kao što su alkohol, cigarete i gorivo, mora proći kroz carinsku proveru na prelazu Merdare ili na bilo kom drugom prelazu ovlašćenom za komercijalni saobraćaj, istakao je Euleks.

Carinske operacije na prelazima će, kako je navedeno, sprovoditi kvalifikovani carinski eksperti Euleksa, uz prisustvo Kosovskih carinskih službenika.

Zamenik šefa misije Euleks Endi Sparks rekao je ranije u četvrtak za frankfurtske „Vesti“ da će carina Euleksa i kosovskih vlasti na prelazima Brnjak i Jarinje na severu Kosova biti uspostavljena u petak i da niko ne bi trebalo da bude iznenađen jer je Beograd to znao.

Извор[уреди]