Euleks poštuje Ustav i zakone Kosova

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

30. јул 2011.
(Beta) - Šef Euleksa Gvazije Bu de Marnak izjavio je u subotu na konferenciji za novinare sa predsednikom Vlade Kosova Hašimom Tačijem da i podržava uspostavljanje carinske kontrole na celoj teritoriji Kosova, dok je premijer Tači istakao da nema povratka nazad nakon započinjanja akcija na severu Kosova.

De Marnak je rekao i da su napadi na Kfor i Euleks neprihvatljivi i da neće tolerisati nikakav oblik nasilja, kao ni ograničavanje slobode kretanja na Kosovu. On je izrazio uznemirenost zbog situacije na prelazima Jarinje i Brnjak i pozvao građane Kosova da sačuvaju red i mir.

Premijer Kosova Hašim Tači je na konferenciji za novinare izjavio da su aktivnosti Vlade Kosova na severu zemlje bile u interesu svih građana jer su imale za cilj da uspostave zakon na celoj teritoriji Kosova i dodao da od 25. jula, kada je akcija sprovedena, nema povratka nazad.

Tači je rekao i da su mere koje je poduzeo bile ustavne, zakonite, legitimne i legalne, kao i da su one prekinule status kvo koji je kao taoce držao živote građana i evroatlansku budućnost zemlje.

Извор[уреди]