Erhard Drevs novi komandant Kfora

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

9. септембар 2011.
Приштина-  (Beta) - Komandat Združenih snaga NATO-a u Napulju američki admiral Sajmuel Loklir predvodio je u petak u Prištini ceremoniju primopredaje dužnosti komandanta Kfora između generala Erharda Bilera i general majora Erharda Drevsa.

„Radimo na stvaranju uslova koji će omogućiti da NATO snage ne budu potrebne Kosovu“, rekao je Lokir na svečanosti kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici Kosova, međunarodnih institucija kao i diplomate akreditovane na Kosovu.

„NATO pomaže dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU. Nedavni sporazumi koji se odnose na praktična pitanja su važni koraci, ali ima još puno posla koji treba obaviti“, kazao je Loklir.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga kazala je da je Kfor institucija koja uživa najveću podršku među institucijama i ima ogromni kredibilitet i poštovanje među građanima Kosova.

Državni sekretar nemačkog Ministarstvu odbrane, Tomas Kosendej rekao je da je Kfor dao značajan doprinos u naporima međunarodne zajednice u razvoju slobodnog i demokratskog društva na Kosovu.

Извор[уреди]