Elvisova nedelja povodom 35 godina od smrti

Извор: Викиновости


15. avgust 2012.
Memfis/ Тенеси (Beta-AFP) Obožavaoci Elvisa Preslija okupljaju se ove sedmice u Grejslendu u Memfisu, povodom 35. godišnjice smrti "kralja rokenrola".

Organizatori Elvisove nedelje, koja se održaava svake godine, očekuju da će ovogodišnja manifestacija biti najposećenija do sada, imajući u vidu da će na njoj učestvovati i Prislijeva udovica Prisila i njihova ćerka Liza Mari. "Elvis privlači obožavaoce", kazao je Džo Gersio, koji je radio na organizaciji Elvisovih koncerata od 1970. do pevačeve smrti 16. avgusta 1977, u 43. godini. "A to se ne može reći za mnogo ljudi" u šou biznisu, dodao je.

Elvisova nedelja, koja zapravo traje devet dana, počela je prošlog petka u Memfisu. U centru manifestacije je šator sa 1.200 mesta opremljen klima uređajem, osmišljen po uzoru na Elvisovo imanje Grejslend. Nedaleko od šatora izloženi su ostaci pevačevog privatnog aviona. Pred kapijama Grejslenda večeras će se održati bdenje uz sveće. Za četvrtak je u planu koncert na gradskom stadionu, na kojem će Prisila i Liza Mari Prisli i članovi Elvisove grupe izvesti njegove hitove, kao i pesme bluz, gospel i kantri žanra koje su ga inspirisale.


Izvor[уреди]