Elektronska muzika u Vrnjačkoj Banji od 5. do 7. avgusta

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. јул 2011.
BEOGRAD, 13. jula 2011. (Beta) - Peti "Lav fest" (Love fest) biće održan od 5. do 7. avgusta u Vrnjačkoj Banji, uz učešće DJ Marka Milićevića-Gramofondžije, Britanaca "Silikon soul" (Sillicon) i "Rundek kargo trija".

"Prostor u kojem nastupam je zaista poseban, osećate se kao u areni. Pošto je to amfiteatar, svi ljudi su vam blizu i publika učestvuje u celom događaju", rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu Milićević, koji nastupa prve večeri "Lav festivala" na banjskoj Letnjoj pozornici.

Na festival pokrenutom 2007. godine sa ciljem promovisanja elektronske muzike u centralnoj Srbiji, dan posle nastupa prošlogodišnjeg dobitnika regionalne MTV nagrade Milićevića, dolazi tehno-haus duo iz Glazgova "Silikon soul", koji čine producenti Grejm Ridi i Krejg Morison.

Završne večeri 7. avgusta svira izvođač koji se ne bavi elektronskom muzikom, nekadašnji frontmen zagrebačkog "Haustora" Darko Rundek sa svojim "Rundek karko trijom".

"Ideja je bila da to bude festival elektronske muzike, ali obzirom da je peti jubilarni, odlučili smo da ubacimo nekoliko žanrova muzike, da prve dve večeri bude elektronska, a treće veče rok. Videćemo, iduće godine možda dodamo i neki džez", rekao je direktor festivala Marko Vukomanović.


Извор[уреди]