Ekstremisti planirali požare i otmicu autobusa

Извор: Викиновости


2. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su protivnici Parade ponosa, koja je u nedelju trebalo da bude održana u Beogradu, planirali izazivanje nereda širom Beograda i drugih gradova kako bi razvukli policiju i prodrli do učesnika Parade, a neke od tih grupa su želele da izazovu i ljudske žrtve.

Dačić je u intervjuu beogradskom listu Pres od nedelje istakao da je Parada ponosa u Beogradu otkazana iz bezbednosnih, a ne političkih razloga.

„Osim bejzbol palica, lanaca, petardi, kesa i kondoma sa farbom, eksploziva u plastičnim kutijama od vitamina, planirali su i omticu autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća kojim bi došli praktično do učesnika Parade ponosa. Zatim, planirali su podmetanje požara na obodima Beograda, na području Avale i sličnim lokacijama“, rekao je Dačić govoreći o planovima ekstremista koji se protive održavanju gej parade u Srbiji.

„Želeli su severnoafrički scenario u Srbiji, te incidente nisu planirali samo u Beogradu“, rekao je ministar unutrašnjih poslova govoreći o razlozima zbog kojih je to ministarstvo zabranilo Paradu ponosa i druga javna okupljanja tokom vikenda.

Извор[уреди]