Egzitov kamp na kupalištu Štrand

Извор: Викиновости


28. jun 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) Organizatori Egzit (Exit) festivala saopštili su u četvrtak da će ove godine festivalski kamp „Egzit vilidž“ (Village) biti postavljen na jednom delu novosadskog kupališta Štrand.

Egzit je saopštio da su bili prinuđeni da promene prošlogodišnju lokaciju kampa, te da su nakon razmotrenih opcija postigli dogovor sa Javnim komunalnim preduzećem Gradsko zelenilo, koje im je ustupilo deo najpopularnije novosadske plaže.

Ulazak i boravak na plaži Štrand tokom trajanja „Egzit vilidža“ će za građane biti uobičajen.

Organizatori festivala promenili su lokaciju kampa zbog najava iz novosadskog JKP Vodovod i kanalizacija da postoji mogućnost da će Novosađanima isključivati vodu ukoliko on bude postavljen na istom mestu kao prošle godine, u blizini gradskih izvorišta vode.

Sličan spor se vodio i pre prošlogodišnjeg festivala, kada je Vodovod i kanalizacija odbijao da priključi Egzitov kamp na vodovodnu mrežu, jer je upozoravao da je to opasnost po fekalno zagađenje izvorišta vode Petrovaradinska ada.

Egzit festival, 13. po redu, biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a kamp će za posetioce biti otvoren 9. juna.


Izvor[уреди]