Пређи на садржај

Egipatski investitori spremni da ulažu u Srbiji

Извор: Викиновости24. фебруар 2010.
BEOGRAD, 24. februara 2010. (Beta) - Ministar trgovine i industrije Egipta Rašid Muhamed Rašid izjavio je u sredu da su egipatski investitori veoma zainteresovani za ulaganje u Srbiji i da su već posetili nekoliko fabrika.

Rašid, koji predvodi delegaciju predstavnika 17 egipatskih kompanija zaintersovaih za ulaganje u Srbiji, agenciji Beta je kazao da je sa srpskim vlastima i privrednicima razgovarano o ulaganjima u energetiku, farmaciju, telekomunikacije, turizam i industriju.

"Tu su predstavnici važnih egipatskih kompanija i pregovori su počeli. Neki od privrednika već su posetili fabrike i ministarstva i veoma su zainteresovani da počnu ulaganje što je pre moguće. Nadamo se da će realizacija projekata početi u ovoj ili narednoj godini", istakao je Rašid.

On je naveo da je sa srpskim ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem razgovarao o investicijama u proizvodnju veštačkih đubriva, električnih kablova, mogućnostima saradnje sa srpskim proizvođačem vakcina i partnerstvu u informaciono-telekomunikacionim tehnologijama.


Извор[уреди]