Egereši: Pronaći počinioce napada na srpske mladiće

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. септембар 2011.
Темерин/ Србија (Beta) - Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši osudio je u nedelju incident u kojem je u Temerinu pretučena grupa mladića srpske nacionalnosti i pozvao nadležne organe da istraže sve detalje tog slučaja.

Egereši je agenciji Beta rekao da je iz novosadske policije dobio izveštaj da će zbog nasilničkog ponašanja biti podneta krivična prijava protiv četiri mladića mađarske nacionalnosti.

„U poslednje vreme mnogo smo radili i uradili na unapređenju međunacionalnih odnosa i promovisanju tolerancije u Temerinu, koji je jedna od nacionalno najosetljivijih sredina. Ne smemo i nećemo dozvoliti da pojedinci ugroze skladan suživot i dobre odnose među nacionalnim zajednicama u Vojvodini“, istakao je Egereši.

On je dodao i da, ukoliko je događaj motivisan nacionalnom mržnjom i netrpeljivošću, to sigurno ne odražava stav mađarske nacionalne zajednice ni u Temerinu ni u Vojvodini, već predstavlja nasilnički čin pojedinaca.

Pet srpskih mladića pretučeno je za vikend u Temerinu pored Novog Sada prilikom povratka sa proslave rođendana svog druga. Mediji su javili da je napad izvršila grupa od 15 mađarskih mladića naoružanih metalnim šipkama i lancima, za koje se pretpostavlja da su članovi ekstremističke organizacije „Omladina 64 županije“.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg