EU je najbolje rešenje

Извор: Викиновости


6. октобар 2011.
Аранђеловац-  (Beta) - Predsednici Srbije i Slovenije Boris Tadić i Danilo Tirk ocenili su u četvrtak u Aranđelovcu da poslovna saradnja u regionu i nastavak evrointegracija predstavljaju odgovore na izazove svetske ekonomske krize.

„Najbolje rešenje za sve nas je nastavak evropskih integracija“, rekao je Tadić na panelu u okviru Samita 100 biznis lidera jugoistoične Evrope u Aranđelovcu.

Tadić je rekao da evropske integracije doprinose stabilnosti što je bitno za ekonomiju, ali da postoje mišljenja poput stava ekonomiste i nobelovca Džozefa Štiglica da nije vreme za ulazak u Evropsku uniju.

„A za šta jeste vreme? Da li postoji alternativa? Ja ne vidim alternativu“, rekao je Tadić i dodao da je članstvo u EU najbolje političko rešenje.

Tirk je rekao da „put iz krize nije jasan“, ali je naveo da političari treba da rade na kreiranju uslova za poslovnu saradnju u zemljama jugoistočne Evrope i istakao značaj smanjivanja tenzija. Slovenački predsednik je kazao i da je potrebno proširiti EU na zemlje regiona pošto to olakšava saradnju.

Извор[уреди]