EU Info centar na Sajmu knjiga

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


18. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) - Informacioni centar Evropske unije učestvovaće prvi put na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu od 21. do 28. oktobra, a posetiocima će predstaviti izdavačke i umetničke projekte sprovedene uz finansijsku podršku EU, saopštila je u četvrtak ta kancelarija.

Na štandu EU Informacionog centra u Hali 2A, biće predstavljeni izdanja i umetnički poduhvati finansirani u programu EU "Kultura 2007-2013", kao i sajta "EU Biblioteka" (EU Bookshop) i različitih sadržaja za decu.

Biće organizovani razgovori sa piscima i prevodiocima, predstave i performansi, a gosti štanda biće đaci 3. i 4. razreda srednjih škola iz Čačka, Beograda, Leskovca, Niša, Kragujevca i Novog Pazara, koji će učestvovati u kvizu "Zdravo Evropo".

Na otvaranju sajma 21. oktobra uveče, na štandu EU Info centra nastupiće teatar Mimart, a dan kasnije počasni gost biće književnica Jelena Lengold, dobitnica Evropske nagrade za književnost 2011.

Od 23. oktobra do kraja Sajma, od 17.00 do 18.00 časova na štandu će biti predstavljeni izdanja izdavača i knjige čije je prevođenje i objavljivanje na srpskom jeziku finansirala EU.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg