Пређи на садржај

EP u Beogradu najvažnije takmičenje za EHF

Извор: Викиновости

12. април 2010.
BEOGRAD, 12. aprila 2010. (Beta) - Predsednik Evropske rukometne federacije (EHF) Tor Lian izjavio je u ponedeljak u Beogradu da je Evropsko prvenstvo 2012. godine u Srbiji trenutno najvažnije takmičenje za Federaciju i da se nada da će biti uspešno.

"Organizovanje Evropskog prvenstva je proces. Srbija je dobila organizaciju i za nas je sada veoma važno da to takmičenje bude uspešno", rekao je Lian na konferenciji za novinare posle žreba za kvalifikacije za EP 2012.

Generalni sekretar EHF-a Mihael Viderer istakao je da je žreb za kvalifikacije bio izvanredan primer odlične organizacije. "Bila je sjajna atmosfera, baš kao što smo želeli i kako nameravamo da promovišemo naredno takmičenje. Ovo je bilo veliko i pozitivno iskustvo", rekao je Viderer.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović zahvalio se svima koji su prisustvovali žrebu u Skupštini grada. "Zamolio bih predstavnike medija da zajedno sa nama pomognu organizaciju Evropskog prvenstva u Srbiji. Posebno se zahvaljujem timu iz EHF-a koji nam je pomogao u organizaciji današnjeg žreba", rekao je Marjanović.


Извор

[уреди]