EPS već ima dva ugovora sa velikim potrošačima

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


29. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Elektroprivreda Srbije (EPS) potpisala je ugovore o snabdevanju strujom sa dva velika industrijska potrošača, a u toku su razgovori sa još desetak kupaca koji od 1. januara izlaze na tržište, kazali su u toj kompaniji.

Direktor za trgovinu električnom energijom u EPS-u Dragan Vlaisavljević kazao je da su ugovori potpisani sa Beogradskim elektranama i rudnikom „Kovin“.

„Imamo potvrdu i u ponedeljak ćemo potpisati ugovor i sa Naftnom industrijom Srbije za snabdevanje nove rafinerije u Pančevu“, kazao je on i dodao da je „Fijat prihvatio ponudu“ i da će nakon praznika „početi ugovaranje za snabdevanje fabrike automobila u Kragujevcu“.

Vlaisavljević je kazao da je kompanijama koje su tražile ponude za snabdevanje EPS ponudio struju po cenama koje su u proseku za 46 odsto veće od dosadašnjih.

Ta cena električne energije u ugovorima o potpunom snabdevanju je niža od cene konkurenata na srpskom tržištu od 10 do 15 odsto, kazao je Vlaisavljević i dodao da je u Srbiji aktivno oko 20 trgovaca strujom.

Kako je istakao, cena struje ponuđena kompanijama je na nivou cene koju plaćaju domaćinstva u Srbiji.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg