Dvostruko priznanje Novaku Đokoviću u Montrealu

Извор: Викиновости


5. август 2011.
Монтреал/ Канада (Beta) - Na teniskom turniru Rodžers kup koji počinje danas u Montrealu biće priređene dve svečanosti u čast prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Na specijalnoj ceremoniji koju na glavnom terenu u ponedeljak 8. avgusta priređuje Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) biće odata počast Đokoviću kao novom vodećem igraču na ATP listi.

Novak Đoković je na prvom mestu svetske rang-liste 4. jula smenio Rafaela Nadala koji je na tom mestu bio od 7. juna prošle godine.

Direktor turnira Ežen Lapjer izjavio je da je oduševljen što će Đoković proslaviti vodeću poziciju baš u Montrealu. "On je ovde prvi put celom svetu pokazao svoj raskošni talenat 2007. godine pobedivši tada vodeću trojku: Federera, Nadala i Rodika i osvojivši Rodžers kup. Njegovi ovogodišnji zadivljujući rezultati svrstali su ga u red velikih šampiona", zaključio je Lapjer u izjavi objavljenoj na zvaničnom sajtu turnira.

U posebnoj sali za visoke zvanice organizator takmičenja Tenis Kanada, zahvaljujući inicijativi i umetničkom radu jedne Kanađanke srpskog porekla prirediće u ponedeljak svečanost kakva dosad nikada nije priredjivana na ATP turnirima.

Akademska slikarka iz Montreala Marina Gavanski Zisis pokloniće Novaku Đokoviću veliku umetničku sliku, njegov portret, koji je sama naslikala tehnikom ulja na platnu. Biće to drugi portret, posle Teslinog, koji je Marina Gavanski naslikala u seriji velikana koji su proslavili srpski narod u matici i dijaspori.

Извор[уреди]