Пређи на садржај

Dve godine zastoja ako ne dodje do dogovora

Извор: Викиновости

31. mart 2013.
Beograd/ Srbija (Beta) Ukoliko propadnu pregovori Beograda i Prištine u Briselu 2. aprila Srbija će imati stopirane evropske integracije naredne dve godine, rekao je u nedelju ministar spoljne i unutrašnej trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

"To znači da ne godinu dana, već najamnje dve godine imamo stopirane evropske integracije, pre svega zato što imate izbore u Nemačkoj, konstituiše se njihov parlament, menja se personalni sastav evropske Komisije i neće oni da se bave nama u trenutku kada se konstituišu", kazao je Ljajić za televiziju "Pink".

Ljajić je naveo da ne zna da li je nedobijanje datuma razlog za pad vlade, ali je istakao da Vladi Srbije treba pozitivan šok.

"Vladi je trebao pozitivan šok, posle borbe protiv korupcije kada su ljudi proceli da vraćaju poverenje u institucije, veliki uspeh bio bi dobijanje datuma i tada bi moglo da se počne sa sprovodjenjem reformi i rešavanjem socijalnih i ekonomskih problema. Ukoliko se to ne dogodi idemo u minus fazu", rekao je Ljajić.

Prema nejgovim rečima, ta minus faza znači da će biti izbora ili rekonstrukcije.

Ukoliko Beograd ne prihvati ponudu koju dobije na osmoj rundi u Briselu, Ljajić je rekao da ne očekuje da će položaj Srba na Kosovu biti ugrožen i da će oni biti proterani, ali je naglasio da vlada razmišlja o mogućim posledicama.


Izvor[уреди]