Dug Planumu biće isplaćen do polovine 2010.

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. новембар 2009.
Beograd-  (Beta) Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan (NIP) Srbije najavilo je u utorak da će u prvoj polovini 2010. godine građevinskom preduzeću Planum isplatiti 156 miliona dinara duga za radove na obilaznici oko Beograda.

Radnici Planuma u utorak su blokirali beogradsku obilaznicu zahtevajući isplatu plata i 800 miliona dinara duga tom preduzeću za obavljene radove.

Generalni direktor Planuma Ratomir Todorović je agenciji Beta kazao da je prošlo godinu dana od otvaranja obilaznice, a Planumu još nije isplaćeno više od 800 miliona dinara.

U Ministarstvu za NIP agenciji Beta su rekli da su zaduženi za isplatu isključivo 156 miliona dinara duga Planumu za radove na obilaznici izvedene od 2006. do 2009. godine i dodali da podatke o ukupnom iznosu duga ima Ministarstvo za infrastrukturu Srbije.

Dug Planumu će zbog znatno umanjenog budžeta za NIP u 2009. godini na osnovu zaključka Vlade Srbije od oktobra ove godine, biti predviđen budžetom NIP-a za narednu godinu i isplaćen do 30. juna 2010. godine.


Извор[уреди]