Drzavni vrh: Poništiti odluku o proglašenju nezavisnosti

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. februar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Vojislav Koštunica i predsednik parlamenta Oliver Dulić konstatovali su danas da u slučaju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova državne institucije moraju doneti potrebne odluke i mere o poništavanju takvih protivpravnih akata.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, trojica predsednika potvrdili su neophodnost vođenja jedinstvene nacionalne politike u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije zbog realne pretnje od proglašenja nezavisnosti.

Dodaje se da će na sutrašnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Tadić, biti razmotreni akcioni planovi Vlade Srbije u slučaju proglašenja nezavisnosti pokrajine.

Iz Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije je saopšteno i da je premijer Koštunica za četvrtak sazvao sednicu Vlade Srbije na kojoj će biti usvojena odluka o poništavanju protivpravnih akata privremenih organa na Kosovu o proglašenju nezavisnosti koja će se aktivirati onog trenutka ukoliko dođe do tog nelegalnog akta.

Извор[уреди]