Drugi let za srpske radnike i turiste iz Tunisa

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. јануар 2011.
TUNIS/BEOGRAD, 17. januara 2011. (Beta) - Srpski radnici koji rade u Tunisu, krenuli su u ponedeljak ujutru sa dva gradilišta, na severu zemlje i na granici sa Alžirom, prema Monastiru odakle bi posle podne trebalo da zajedno sa turistima budu prebačeni u Srbiju, izjavila je srpska ambasadorka u Tunisu Milica Čubrilo-Filipović.

"Konvoji su krenuli uz pratnju vojske i 39 naših radnika trebalo bi da stigne u Monastir popodne gde će sleteti još jedan vanredni avion Jat ervejza i Ministarstva spoljnih poslova (MSP) u kojem će biti i pomoćnik ministra Zdravko Ponoš", rekla je ambasadorka u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Ona je dodala da će se istim avionom u Srbiju vratiti i dvadesetak turista.

"Poneki turisti još razmišljaju, a neki turisti iz Bugarske i Makedonije zamolili su da ih prevezemo i obzirom da ima mesta, MSP se sa time složilo. Imamo i nekoliko pripadnika dijaspore koji će danas biti evakuisani kao i deca zaposlenih u ambasadi Srbije", rekla je Milica Čubrilo-Filipović.

Ona je dodala da su ljudi koji su odlučili da ostanu, u principu turisti u turističkim kompleksima koji su bezbedni. "Nijedan turista bilo koje nacionalnosti, nije imao bilo kakvih neprijatnosti i to je razlog što su neki naši turisti odlučili da ostanu", rekla je ambasadorka.

Milica Čubrilo-Filipović je rekla da se danas očekuje objavljivanje sastava nove vlade Tunisa i ispričala da je protekla noć bila prilično burna pošto je bilo sukoba kod palate predsednika u čijoj se blizini nalazi i rezidencija Srbije.


Извор[уреди]