Druženje sa decom i odraslima sa smetnjama u razvoju

Извор: Викиновости


30. avgust 2012.
Beograd/ Srbija (PRobjave) - Udruženje Roditelj u saradnji sa udruženjima "Evo ruka" i "Prijatelji dece Zemuna" a u okviru programa "Dani socijalne inkluzije u Zemunu - Zaplovimo istom rekom" organizuje druženje sa decom i odraslima sa smetnjama u razvoju u četvrtak, 30. avgusta sa početkom u 14 časova u Klubu Gardoš na Zemunskom keju (na Dunavu, ispod restorana Šaran).

U okviru druženja, prvog o kao jeve vrste koje se organizuje u Zemunu, kuvaće se riblja čorba, sviraće tamburaši, a dobrodošli su svi Zemunci koji su svesni značaja socijalne inkluzije.

Manifestacija se organizuje uz podršku Kluba za sport i rekreaciju na vodi Gardoš i Kluba matične kulture Zemun kao jedna od aktivnosti koje udruženje Roditelj sprovodi u okviru kampanje "Odgovorna zajednica na putu do socijalne sigurnosti dece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica". Glavni cilj kampanje je podizanje svesti građana o važnosti unapređenja socijalnih usluga za decu sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica, ali i podsticanje institucija sa teritorije opštine Zemun koje se bave pitanjima socijalne zaštite na aktivnije delovanje u ovoj oblasti.

Kampanja "Odgovorna zajednica na putu do socijalne sigurnosti dece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica" realizuje se u okviru projekta "Javno zastupanje u lokalnim zajednicama za podršku socijalnoj inkluziji" finansiranog od strane kancelarije UNICEF-a u Srbiji i Balkanskog Fonda za lokalne inicijative (BCIF).

Извор[уреди]