Dragan Velikić otvara Sajam knjiga u Beogradu

Извор: Викиновости


22. октобар 2009.
Beograd-  (Beta) Pisac Dragan Velikić, dobitnik NIN-ove nagrade za roman u 2008. godini, otvoriće 26. oktobra 54. Međunarodni beogradski sajam knjiga, najavili su u četvrtak organizatori.

U ime počasnog gosta Sajma - Grčke, posetioce će na otvaranju pozdraviti književnik Tanasos Valtinos, a tokom manifestacije biće predstavljeno još 12 pisaca iz te zemlje, rekla je na konferenciji za novinare direktorka Nacionalnog centra za knjigu Grčke Katrin Velisaris.

Grčki ambasdor u Srbiji Dimostenis Stoidis rekao je da počasno gostovanje Grčke na Sajmu knjiga u Beogradu, koji se ove godine održava sa simboličnom temom "More knjiga", potvrđuje "dobre bilateralne odnose dveju zemalja".

Sajam od ove godine ima novi izlagački koncept, koji podrazumeva razdvajanje izlagačkog prostora na deo za izdavače i deo za knjižare, tako da će u Hali I ove godine prvi put izdavači moći da izlažu i prodaju isključivo svoja izdanja.

Cena pojedinačnih ulaznica za Sajam knjiga ove godine biće 250 dinara, dok će se grupne posete naplaćivati po 150 dinara. Cena korišćenja parkinga biće 100 dinara po satu.


Извор[уреди]