Drašković: Vrhovni sud prihvatio ultimatum ubica sa Ibarske

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. april 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Predsednik Sprskog pokreta obnove (SPO) i oštećeni u slučaju Ibarska magistrala Vuk Drašković izjavio je u sredu da je neshvatljiva odluka sudskog veća da promeni svoje doneto rešenje i odloži suđenje za 19. maj i tako "prihvati ultimatum ubica sa Ibarske magistrale".

"Iza ultimatuma branilaca da će vratiti svoja advokatska punomoćja ako suđenje ne bude prekinuto i odloženo, stoji nada optuženih da će se na predstojećim parlamentarnim izborima Srbija vratiti u devedesete godine", naveo je Drašković u saopštenju.

Drašković je dodao da se optuženi nadaju da će već 19. maja predsednik Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić biti taj koji će "lično, kako je i najavio, odlučivati da li su Radomir Marković, Milorad Ulemek Legija i ostali zločinci ili to nisu po njegovoj proceni".

"Vrhovni sud je morao da odbije ucenu i da sudi i presudi samo prema zakonu i postojećim dokazima. Ovako, devalvirao je svoj autoritet i uvukao sebe u sramnu taktičku igru ubica da se proces odlaže i da se nastavlja agonija pravde i porodica žrtava", istakao je Drašsković.

Извор[уреди]