Država podstiče opštu nelikvidnost

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. мај 2011.
BEOGRAD, 24. maja 2011. (Beta) - Srbija nema povoljan poslovni ambijent, a opštu nelikvidnost podstiče država koja kasni u isplati svojih obaveza, ukazali su u utorak privrednici na skupu "Srbija na putu ka evropskim standardima poslovanja".

Vlasnik beogradske tekstilne kompanije "Monus" Milan Knežević je rekao da su uslovi za poslovanje "katastrofalni" jer Srbija i dalje ima "komunističke institucije i komunistički sistem vrednosti i neškolovanu birokatiju koja nije spremna da čuje ni jedan predlog privrede".

Prema njegovoj oceni, država mora da uvede strogu odgovornost institucija i da nađe rešenje za 400.000 ljudi u sivoj ekonomiji i za crno trzište koje je najveća smetnja legalnom poslovanju.

Predsednik Upravnog odbora "Metalca" iz Gornjeg Milanovca Dragoljub Vukadinović je ocenio da je trenutno kurs dinara poguban za privredu i da je takvo stanje neodrživo na duži rok.

"Jačanje dinara nema utemeljenje u rastu produktivnosti i industrijske proizvodnje. To je politička mera koja ima velike posledice na privredu", rekao je Vukadinović.


Извор[уреди]