Država da zaštiti novinare

Извор: Викиновости


7. децембар 2009.
Beograd-  (Beta) Glavni i odgovorni urednik televizije B92 Veran Matić pozvao je u ponedeljak državu , "ako je iskreno opredeljena za demokratske reforme i za evropsku budućnost", da utvrdi i kaže ko stoji iza napada na profesionalne medije i da odgovorne izvede pred lice pravde.

U saopštenju povodom novih pretnji Brankici Stanković i ekipi Insajdera posle prve epizode novog serijala "(Ne)moć države" o vođama ekstremnih navijača, B92 i Matić apelovali su na solidarnost demokratske javnosti, novinarskih udruženja i nevladinih organizacija u zemlji i svetu.

Brankici Stanković se preti silovanjem, klanjem, ubistvom, naveo je Matić i dodao da su napadi intenzivniji i brutalniji uprkos javnim porukama predsednika Srbije, ministra unutrašnjih poslova i ministarke pravde da država neće tolerisati nasilje huligana i kriminalaca.

Matić je podsetio da je u Insajderu javnost upoznata sa sadržajem više sto prijava koje je protiv vođa navijačkih grupa policija podnosila poslednjih godina, a po kojima, po pravilu, nije dolazilo do pravnosnažnih presuda.


Извор[уреди]