Dojče telekom nudi oko 800 miliona evra za Telekom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

9. април 2010.
BEOGRAD, 9. aprila 2010. (Beta) - Dojče telekom je u ovom trenutku spreman da za 40 odsto akcija Telekoma Srbije ponudi manje od 800 miliona evra, objavila je u petak analitička kuća Internešnel komunikejšns partners (International Communications Partners).

Kako se navodi u analizi te kuće, koja se bavi i istraživanjem i analizom ekonomskih, socijalnih i političkih kretanja u zemlji i regionu, ostaje da se vidi da li će Vlada Srbije u direktnim pregovorima uspeti da dobije više novca.

Država je preko PTT Srbija vlasnik 80 odsto Telekoma Srbije, a 20 odsto je u vlasništvu grčke kompanije OTE čiji je suvlasnik, sa 30 odsto, Dojče telekom.

Vlada Srbije odlučila je da proda samo 40 odsto akcija Telekoma Srbija, a kako piše, jasno je da samo Dojče telekomu odgovara da uđe u takvu privatizaciju, jer sa već 20 odsto akcija, na ovaj način postaje vlasnik 60 odsto akcija Telekoma Srbija.

Kako se navodi, zvaničnici Vlade Srbije smatraju da 80 odsto akcija Telekoma Srbija vredi između 2 i 2,5 milijardi evra, što znači da za 40 odsto akcija očekuju izmedu 1,1 i 1,2 milijarde evra.


Извор[уреди]