Пређи на садржај

Dogovorena stroža kontrola

Извор: Викиновости


6. мај 2011.
BEOGRAD, 6. maja 2011. (Beta) - Kontrola korišćenja bezviznog putovanja građana Srbije u zapadnu Evropu biće stroža, dogovoreno je u petak na sastanku u Ministarstvu unutrašnjih poslova kome su prisustvovali neki članovi vlade i direktorka kancelarije za evropske integracije Milica Delević.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, sastanku na temu primene bezviznog režima sa Evropskom unijom prisustvovali su zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić, potpredsednik vlade za evropske integracije Božidar Đelić, ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić i Delevićeva.

"Dogovoreno je preduzimanje niza novih mera i konkretnih aktivnosti na spoljnopolitičkom i unutrašnjem planu, uključujući i određene aktivnosti MUP-a koje će za posledicu imati strožu kontrolu načina na koji građani Srbije koriste režim bezviznog putovanja u zapadnu Evropu", navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je, takođe, konstantovan niz sprovedenih aktivnosti vlade na suzbijanju tog problema, kao i to da je ubuduće neophodno intenzivirati mere u cilju suzbijanja ove pojave.

Извор[уреди]